Google

Az új Corvette-be csúcstechnika

hozzáadva:2012. October 25.

Érthetetlen módon ragaszkodnak a Corvette-et tervező mérnökök a Small Block V8-as koncepcióhoz, amely mintegy fél évszázadra tekint vissza. Elődjénél erősebb és takarékosabb lett az új LT1-es motor, de karakterén nem sikerült változtatni.

Ugyanarra a 6,2-es blokkra épül az új, ötödik generációs V8-as, mint elődje és megőrizte elavult nyomórudas szelepvezérlését is. Ezek mellett hengerlekapcsolással, közvetlen befecskendezéssel, új égéstér-formával biztosítják, hogy a régi motor minden szabványnak megfeleljen. A 450 lóerős teljesítménynél fontosabb, hogy a 2 és 4 ezres fordulat között folyamatosan rendelkezésünkre áll a 609 Nm-es nyomaték. Becslések szerint már az alapváltozat motorja is képes a 4 másodpercen belüli gyorsulásra 100 km-h-nál. A fogyasztást ugyanakkor sikerült 9 liter alatt tartani vegyes használatnál.Várhatóan a Corvette C7 2013 őszére érkezhet meg.

Forrás : totalcar.hu

Minden vélemény számít!

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>